Skip to main content

Lainaajalle

Laina-ajat

Yleiskokoelma    4 viikkoa
Kurssikirjat          2 viikkoa   
Lukusalikokoelma 1 vrk
Lehdet: 1 viikko

Lainat ja uusiminen

Lainat on palautettava kirjastoon tai uusittava viimeistään eräpäivänä. Lainat, joihin ei ole varausta, voi uusia:

HUOM! Jos uusit useita myöhässä olevia kirjoja kerralla, niin uusintamahdollisuus loppuu sen kirjan kohdalla, missä lainakiellon aiheuttava sakkoraja (5 euroa) ylittyy. Jos olet lainakiellossa, voit pyytää kirjaston henkilökuntaa uusimaan ne lainasi, joista ei ole varauksia. 

Eräpäivämuistutukset

Asiakkaalle lähetetään yli 7 vuorokauden lainoista eräpäivämuistutus sähköpostitse 4 päivää ennen eräpäivää. Kaikista lainoista lähetetään ensimmäinen palautuspyyntö eräpäivänä.

Kirjasto ei voi taata lähetettävien ilmoitusten perille tuloa kaikissa tilanteissa. Asiakkaalla on velvollisuus seurata itse lainojensa erääntymistä. Suosittelemme että lainaustiedoissa käytetään organisaation sähköpostiosoitetta.

Palautus

Palautus kirjaston aukioloaikana mihin tahansa Lapin korkeakoulukirjaston toimipisteeseen. Lukusalilainat palautetaan vain omaan kirjastoon.

Palautuslaatikot kirjaston ulkopuolella (palautuslaatikot tyhjennetään vain aamuisin)

 • Lapin yliopistolla A-siiven pääovella
 • Kosmoskirjastossa M-ovella
 • Minervakirjastossa Ammattiopisto Lappian puoleisen oven oikealla puolella

Maksut

Myöhästymismaksut
Myöhästyneistä lainoista peritään hinnaston mukaisesti myöhästymismaksua heti ensimmäisestä päivästä alkaen. Myöhästymismaksut kertyvät kirjaston aukiolopäiviltä, ei kuitenkaan lauantailta.

Vuorokausi- ja viikonloppulainat 1 €/kirja/pv max 10 €/kirja
Muu lainattava aineisto 0,50 €/kirja/pv max  5 €/kirja
Kannettavat tietokoneet 10 €/pv  

Maksaminen
Voit maksaa kirjaston maksuja käteisellä tai pankkikortilla kirjaston asiakaspalvelussa. Lisäksi voit maksaa verkkopankissa, katso ohjeet alta.

Lainakielto
Kun maksamattomia maksuja on vähintään 5 euroa, tulee lainakielto, jolloin ei voi lainata lisää kirjoja. Itse ei voi myöskään uusia lainoja, mutta kirjaston henkilökunta voi uusia lainat, joihin ei ole varauksia. Lainakielto puretaan, kun maksut on maksettu.

Varaukset
Varaukset ovat maksuttomia. Noutamatta jääneistä varauksista peritään 2 €:n maksu

Kaukolainat
​Kaukolainoista kirjastojen välillä peritään hinnastonmukainen maksu. OTK ja YTK maksavat gradun tekijöille joitakin kaukolainoja, kysy lisää kirjastosta.

Katso myös muiden palveluiden hinnat oheisesta palveluhinnastosta.

Laskutus ja perintä
Palauttamattomista lainoista lähetetään lasku. Jos palautat lainasi laskun lähettämisen jälkeen, lasku perutaan kirjan hinnan osalta, mutta maksettavaksi jää laskutusmaksu. Ellet maksa saamaasi laskua eräpäivään mennessä, perintä siirtyy perintätoimiston hoidettavaksi.

 

Verkkomaksaminen LUC-Finnassa

Voit maksaa sinulle kertyneitä lainaukseen liittyviä maksuja myös verkkomaksuna. Maksaminen onnistuu kotimaisten verkkopankkien kautta tai luottokorteilla.
 
Huomaa:
 • Näet omat maksusi LUC-Finnassa oman tilisi tiedoista välilehdellä Maksut.
 • Pääset maksamaan klikkaamalla 'Siirry maksamaan'-painiketta
 • Verkkomaksuna maksetaan koko saldo kerralla, et voi muuttaa maksettavaa summaa. Alaraja maksulle on 1€.
 • Voit maksaa vain lainaukseen liittyvät maksut verkossa. Muiden maksujen osalta ota yhteys asiakaspalveluun.
 • Suoritettuasi maksun muista palata LUC-Finnaan, jotta maksu rekisteröityy kirjaston järjestelmään viiveettä.
 • Sakkoja jotka ovat kertyneet palauttamattomista / uusimattomista lainoista ei voi maksaa ennen kuin kyseiset kirjat on palautettu tai uusittu. Voit palauttaa ne lainat joista sakot ovat syntyneet ja maksaa sakot tämän jälkeen. Voit myös ottaa yhteyttä kirjastoon sopiaksesi maksusta. Kirjat joihin ei ole varauksia voidaan yleensä asiakaspalvelussa uusia vaikka asiakkaalla on lainauskielto sakkojen vuoksi. 
Tarkempaa tietoa maksuista ja niiden kertymisestä löytyy palveluhinnastossa. 
 
Lisätietoa verkkomaksamisesta
 
Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Visa-, Visa Electron- tai MasterCard-korteilla tehtävissä maksuissa Paytrail Oyj näkyy maksun saajana korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa.
Verkkopankkimaksamiseen liittyvän maksunvälityspalvelun toteuttaa Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Käyttäjän kannalta palvelu toimii aivan kuten perinteinen verkkomaksaminenkin.
 
Paytrail Oyj, y-tunnus: 2122839-7
Innova 2
Lutakonaukio 7
40100 Jyväskylä

Osoitteenmuutos

Jos puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi muuttuu, ilmoita muutoksesta kirjastoosi!

 • Uusi osoite ei päivity tietoihisi automaattisesti, vaan lomakkeella antamasi tiedot välittyvät asiakaspalveluun päivitettäväksi.
 • Nimenmuutoksen voi tehdä vain paikan päällä kirjaston asiakaspalvelussa. Ota mukaan kuvallinen henkilöllisyystodistus.