Skip to Main Content

Mendeley

Viitteet haltuun

Mendeley-logo

Mendeley viitteidenhallintaohjelma on vapaasti verkossa ja sitä voi käyttää sekä netin että omalle koneelle asennettavan käyttöliittymän kautta.
Se nopeuttaa oleellisesti tutkimuksen tekoa, koska aikaa vievät lähdeluettelot syntyvät helposti, 
ja tekstin sisäiset viittaukset sekä uudelleenmuotoilut eri käyttötarkoituksiin ovat yksinkertaisia.

Mendeley-tili

 • Tee itsellesi Mendeley tili (1. Create account).
 • HUOM! Jos sinulla on jo tili jossain Elsevierin palvelussa, esim. Scopuksessa tai ScienceDirectissä, käytä samaa tunnusta myös Mendeleyssä. Voit silloin kirjautua suoraan Mendeleyhin.

Mendeley aloitussivu

Mendeley-apuohjelmat

Lisäksi voit tarvita seuraavia apuohjelmia

 1. Mendeley Cite on MS Wordin kanssa toimiva apuohjelma, jolla voi tehdä tekstin sisäiset viittaukset ja lähdeluettelon.
  • asennettuasi Mendeley Cite'n näet  sen Wordin Viittaukset/References -välilehdellä.

Wordin viittaukset välilehti

 1. Web Importer on selaimeen asennettava apuohjelma, jonka avulla voi tallentaa viitteitä ja tiedostoja omalle tilillesi. Web Importer toimii Chromessa, Firefoxissa ja Edgessä. Asentamisen jälkeen selaimen kirjanmerkkipalkissa/kirjanmerkeissä näkyy punainen Mendeley-kuvake. Web Importerin asentaminen ei kuitenkaan ole välttämätöntä, katso lisää viitteiden tallentamisesta.
 2. Mendeley Reference Manager logo         on omalle koneelle asennettava käyttöliittymä (2.), jolla voi järjestellä ja muotoilla Mendeleyhin tallennettuja viitteitä, lukea dokumentteja ja tehdä niihin merkintöjä. Samat asiat myös selaimella oman Mendley-tilin My Library -näkymässä, siksi työpöytäversion asentaminen ei ole välttämätöntä. Reference Manager on kehitysvaiheessa ja jatkossa sen asentaminen tulee olemaan hyödyllinen. New Mendeley Reference Manager -esittelyvideo.
 3. Mendeley Destop on vanhempi työpöytäversio, jossa on toistaiseksi Mendeley Reference Manageria enemmän ominaisuuksia. Tätä tarvitaan mm.
  • kun siirtää viitteitä toisista viitteidenhallintaohjelmista, mm. RefWorksista
  • tuplien tarkistamisessa ja poistamisessa
  • viitetietojen automaattisessa tallentamisessa ja synkronointi BibTex-muodossa

Lataus ja asennus omalle koneelle Mendeley Desktop-sivuilta. Lapin yliopiston ja AMKin koneille pyydä asennus IT-palveluista.

Lisää tietoa Mendeley-apuohjelmien toimivuudesta eri selainten ja käyttöjärjestelmien kanssa.