Skip to main content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Tiedonhankinnan perusteet AMK

Lisää tietokantoja

Lapin ammattikorkeakoulussa on käytettävissä tuhansia verkkolehiä ja verkkokirjoja sekä lukuisia tietokantoja, joihin on tallennettu tietoja kirjoista ja artikkeleista. Koska LUC-Finnasta haettaessa löytyy vain pieni osa julkaisuista, niin laajempiin tiedonhakuihin tarvitaan usein muitakin tietokantoja.

Tietokantoja tuottavat kaupalliset yrityykset sekä lisäksi kirjastot, tieteelliset seurat ja muut akateemiset yhteisöt. Koska suuri osa tietokantojen tuottajista on kaupallisia yrityksiä, siksi näiden tietokantojen käyttö on rajattu lisenssi- ym. sopimuksin, käyttöoikeudet ostaneen ammattikorkeakoulun verkkoon. Lapin ammattikorkeakouluun hankittuja tietokantoja voivat opiskelijat ja henkilökunta käyttää kirjautumalla LUC-Finnaan henkilökohtaisilla Lapin AMK-tunnuksilla.

Tietokantojen sisällöt vaihtelevat, mm. tiedot kirjoista on usein eri tietokannoissa kuin tiedot artikkeleista. Linkit tietokantoihin löytyvät sekä LUC-Finnasta että Tiedonhakijalle AMK -sivuilta.

Tietokannat LUC-Finnassa

Linkit tietokantoihin löytyvät myös LUC-Finnasta. Tee ensin haku tietokannan nimellä (1) ja rajaa sitten hakutulosta oikean reunan valikosta, Aineistotyyppi > Tietokanta (2). LUC-Finna sisältää vain lisensoidut tietokannat, ei vapaasti verkossa olevia. Kun haet tietokantoja LUC-Finnasta, tulee valmiiksi tietää haettavan tietokannan nimi.

LUC-Finna-haku: MOT

Oma tili - Suosikit

Voit lisätä tietokannat omiin suosikkeihin klikkaamalla pinnin kuvaa ja sitten My favorits..

LUC-Finnan hakutulos. Ebsco databases

Tallennetut linkit löytyvät yläreunan palkista > Oma nimi > Suosikit

LUC-Finnan aloitussivu, suosikit

Voit järjestää omat suosikit kansioihin, lisäämällä kansioita kohdasta "Lisää uusi"

LUC-Finnan suosikit