Siirry pääsisältöön

Oikeustieteet: OIKEUSTIETEET: Artikkelit

Kotimaisten artikkelien tietokannat

Kotimaisia oikeudellisia artikkeleita voi hakea sekä Selmasta, Edilexistä että LUC-Finnasta, joissa kaikissa on osittain päällekkäistä tietoa.

Pohjoismaisten artikkelien haku

Ruotsi

Norja

Viitteet haltuun

Viitteidenhallintaohjelman avulla voit:
- tehdä lähdeviittaukset tekstiin
- tehdä lähdeluettelon
- jakaa viitteitä muille

  logo

OTK - tekstin sisäiset viittaukset

Lähdeviittaukset tekstissä saa sivun alareunaan käyttämällä Wordin References -toimintoa > lisää alaviite. Alaviitteen kohdalle lisätään lähteen tiedot samoin kuin tekstin sisällekin.

Ulkomaisten artikkelien yhteishaku - LUC-Finna

LUC-Finnan e-aineistohaulla voit hakea kerralla lähes kaikista Lapin yliopistossa käytössä olevista ulkomaisista e-lehdistä ja e-kirjoista, mukana on myös paljon vapaasti verkossa olevia aineistoja.  

Tulosjoukot voivat olla huomattavan suuria ja hakutuloksia kannattaakin yleensä heti rajata sivupalkin rajaustoiminnoilla, mm. vertaisarvioitu ja kokoteksti saatavissa. Huomaa myös aikarajaus, koska hakutulos on järjestetty oletuksena relevanssin mukaan. Laita kaksiosaiset hakusanat lainausmerkkeihin, kuten "sustainable development".

Ulkomaisten artikkelien haku

Voit etsiä ulkomaisia artikkeleita myös tietokantojen omilta käyttöliittymiltä.

Nämä eivät ole mukana LUC-Finnassa:

Nämä ovat mukana LUC-Finnan kansainvälisten e-aineistojen haussa:

Lähitieteiden artikkelitietokantoja

Etäkäyttö

  Avainmerkillä merkittyihin aineistoihin kirjaudutaan yliopiston ulkopuolelta henkilökohtaisilla korkeakoulun käyttäjätunnuksilla.   Aineistojen käyttöoikeudet

Hakutermit sanastoista

Artikkeleiden sisällönkuvailuun käytetään kotimaisissa tietokannoissa YSO ja EKS -asiasanoja. Käytä näitä termejä hakusanoina.

Ulkomaisten artikkeleiden sisällönkuvailussa on käytetty eri tietokannoissa eri sanastoja. Katso siis tietokantakohtaisesti, millä termeillä aiheeseesi liittyvät julkaisut on kuvailtu. Myös EKS-asiasanasto sisältää englanninkielisiä termejä.

Artikkelien saatavuus

- Jos artikkelin yhteydessä ei ole kokotekstilinkkiä, voit myös Find-it -linkityksen avulla tarkistaa, onko artikkeli saatavilla kokotekstinä.
     Find-it ikoni  Find it! ikoni Find in my library! ikoni 

- Jos kokotekstiä ei kuitenkaan löydy, katso artikkelin tiedoista lehden nimi, vuosi ja numero, sekä tarkista LUC-Finnasta lehden nimellä, löytyykö painettu lehti kirjastosta.
- Artikkelipyyntö Kuopion Varastokirjastosta
Katso vinkkejä, miten tarkistaa artikkelin saatavuus

Tilaa artikkeli

Artikkelin kokoteksti ei löydy?

Hae tieteellisiä julkaisuja verkosta

Google Scholar Search