Skip to main content

Oikeustieteet: OIKEUSTIETEET: Artikkelit

Kotimaisten artikkelien tietokannat

Kotimaisia oikeudellisia artikkeleita voi hakea sekä Selmasta, Edilexistä että LUC-Finnan Kotimaisia artikkeleita välilehdeltä, joissa kaikissa on osittain päällekkäistä tietoa.

Pohjoismaisten artikkelien haku

Ruotsi

Norja

Viitteet haltuun

 RefWorks logo

RefWorksin avulla voit:
- tehdä lähdeviittaukset tekstiin
- tehdä lähdeluettelon
- jakaa viitteitä muille

Viittaaminen kotimaisissa oikeustieteellisissä julkaisuissa

RefWorksiin on muokattu oikeustieteen kansallisen ohjeen mukaan kaksi viittaustyyliä

  • OTK LaY (Harvard), lähteet sulkuviitteissä
  • OTK LaY (suom. oikeustiet. suositus), lähteet alaviite

Oikeudellisten lähteiden siirto RefWorksiin

RefWorks toimii parhaiten kirjallisuuslähteiden hallinnassa. Myös virallislähteiden tiedot voi tallentaa RefWorksiin, mutta ne kannattaa laittaa omiin kansioihin, joista ne saa erillisinä listauksina.

Virallislähteitä voi siirtää RefWorksiin Save to RefWorks apuohjelmalla. Save to RefWorks lisätään selaimen suosikkipalkkiin RefWorksin Tools-valikosta.

Save to RefWorks toimii Finlexissä ja eduskunnan sivuilla, mutta ei välttämättä Edilexissä. Kun olet sinua kiinnostavalla sivulla, napauta Save to RefWorks -kirjanmerkkiä. Sinulle avautuu RefWorksin lomake, jolla on tietoa sivun sisällöstä. Täydennä lomakkeeseen tarvittavat tiedot ja tallenna RefWorksiin. (Voit lisätä viitteet myös itse kirjoittamalla tai kopiomalla, kun valitset RefWorksin ylävalikosta: + > Create New Reference)

OTK - tekstin sisäiset viittaukset

Lähdeviittaukset tekstissä saa sivun alareunaan käyttämällä wordin References -toimintoa > lisää alaviite. Alaviitteen kohdalle lisätään sitten Write-n-Cite'n avulla lähteen tiedot.

Ulkomaisten artikkelien haku

Voit etsiä ulkomaisia artikkeleita tietokantojen omilta käyttöliittymiltä tai LUC-Finnan kansainvälisten e-aineistojen -haulla. Pikaopas

Nämä eivät ole mukana LUC-Finnassa:

Nämä ovat mukana LUC-Finnan kansainvälisten e-aineistojen haussa:

Lähitieteiden artikkelitietokantoja

Etäkäyttö

  Avainmerkillä merkittyihin aineistoihin kirjaudutaan yliopiston ulkopuolelta henkilökohtaisilla ulapland-tunnuksilla, HakaLogin. HakaLogin logo  Aineistojen käyttöoikeudet

Artikkelien saatavuus

- Jos artikkelin yhteydessä ei ole kokotekstilinkkiä, voit myös Find-it -linkityksen avulla tarkistaa, onko artikkeli saatavilla kokotekstinä.
     Find-it ikoni  Find it! ikoni Find in my library! ikoni 

- Jos kokotekstiä ei kuitenkaan löydy, katso artikkelin tiedoista lehden nimi, vuosi ja numero, sekä tarkista LUC-Finnasta lehden nimellä, löytyykö painettu lehti kirjastosta.
- Artikkelipyyntö Kuopion Varastokirjastosta
Katso vinkkejä, miten tarkistaa artikkelin saatavuus

Tilaa artikkeli

Artikkelin kokoteksti ei löydy?

Hakutermit sanastoista

Artikkeleiden sisällönkuvailuun käytetään kotimaisissa tietokannoissa YSO ja EKS -asiasanoja. Käytä näitä termejä hakusanoina.

Ulkomaisten artikkeleiden sisällönkuvailussa on käytetty eri tietokannoissa eri sanastoja. Katso siis tietokantakohtaisesti, millä termeillä aiheeseesi liittyvät julkaisut on kuvailtu. Myös EKS-asiasanasto sisältää englanninkielisiä termejä.