Siirry pääsisältöön

Tiedonhankinnan perusteet

Kansainvälisten e-aineistojen haun sisältö LUC-Finnassa

LUC-Finnassa kansainvälisten e-aineistojen haku kohdistuu lukuisiin eri tiedontuottajien tietokantoihin, pääosin englanninkielisiin. Nämä sisältävät pääosin tieteellisiä artikkeleita, myös e-kirjoja ja muita viitteitä eri kustantajilta. E-aineistohaku onkin käyttökelpoinen usein, esimerkiksi kun haluaa tarkistaa, onko joku artikkeli saatavissa kokotekstinä tai kun haluaa kartoittaa, minkä verran aiheesta on yleensä kirjoitettu. Tulosjoukot voivat olla huomattavan suuria ja hakutuloksia kannattaakin yleensä rajata sivupalkin rajaustoiminnoilla.

LUC-Finnan e-aineistohaku sisältää pääosan Lapin yliopistolle hankituista e-aineistoista, mutta ei kuitenkaan kaikkia, mm. oikeustieteen e-lehtiä puuttuu. Lisää tietokantoja löytyy Tiedonhaun oppaista (katso myös 7. Lisää tietokantoja).

E-aineistohaku

 1. Hakiessasi  esim. alternative tourism, saat yli 151 000 hakuosumaa. Jos laitat hakusanat lainausmerkkeihin ("alternative tourism"), saat hakutulokseen vain ne julkaisut, joissa hakusanat esiintyvät peräkkäin, noin 2060 hakuosumaa.
 2. Kaikki julkaisut eivät ole kokotekstinä, voit halutessasi rajata "Kokoteksti saatavissa"
 3. Voit jatkaa rajausta muilla annetuilla vaihtoehdoilla, mm.
  • vertaisarvioitu (= tieteelliset artikkelit)
  • aineistotyyppi: artikkeli, kirja, konferenssijulkaisu ...
  • julkaisuvuosi
  • aiheet
  • lehden nimi
  • lähde (= tietokannat)

LUC-Finnan kansainvälisten e-aineistojen haku, hakusanana alternative tourism

Artikkelin saatavuus

Pääsy kokoteksteihin vaatii kirjautumisen korkeakoulun käyttäjätunnuksella LUC-Finnaan (oman organisaation verkkotunnuksilla). Artikkelin kokoteksti löytyy annettujen linkkien kautta (1.).

E-artikkelin hakutulos, jossa linkki kokotekstiin.