Kotimaisten lehtien sisältämien artikkeleiden tietoja voi etsiä LUC-Finnasta, Kirjaston kokoelma -välilehdeltä. LUC-Finnassa näkyvät sekä Arto-tietokannan että Journal.fi -palvelun sisältämät artikkelitiedot. Tietoja on noin 500 kotimaisen lehden artikkeleista. Lehtivalikoima kattaa pääosin keskeisimmät kotimaiset tieteelliset lehdet Lapin yliopiston tieteenaloilta.
Keltaisella avainmerkillä merkittyihin tietokantoihin kirjaudutaan yliopiston ulkopuolelta henkilökohtaisilla ulapland-tunnuksilla.
Kotimaisia artikkeleita voi hakea LUC-Finnasta:
Yhä useammin artikkeleiden kokotekstit löytyvät verkosta, mutta varsinkin kotimaisten lehtien artikkeleita on usein saatavilla vain painetuissa lehdissä. Halutessasi lukea painetun lehden artikkelin, tarvitset tiedot, missä lehdessä, minä vuonna ja missä numerossa artikkeli on. Näillä tiedoilla voit tarkistaa, onko kyseinen lehti kirjastosi kokoelmissa. Kokoomateoksen (toimitetun kirjan) artikkelista tarvitaan vastaavasti koko julkaisun eli kokoomateoksen nimi ja artikkelin sivunumerot.
LUC-Finnassa artikkeleista on Julkaisussa -kohdassa tiedot, missä lehdessä tai teoksessa artikkeli on julkaistu. Tässä esimerkissä "83 (2008): 5, s. 60-61" ilmaisee, että artikkeli on julkaistu Sotilasaikakauslehden 83. vuosikerrassa, vuonna 2008, numerossa 5 ja sivuilla 60-61.
Näiden tietojen avulla kyseinen lehti tai kokoomateos etsitään kirjastojen kokoelmista. Artikkelitietojen yhteydessä oleva lehden linkki ei johda eteenpäin, vaan LUC-Finnassa on tehtävä uusi haku lehden nimellä ja rajattava hakutulosta ensin Organisaatio: Lapin korkeakoulukirjasto ja sitten vielä tarvittaessa Aineistotyyppi: Aikakauslehti.
Kun LUC-Finnassa rajaa hakutuloksen artikkeleihin, hakutulosessa on mukana myös yleisaikakauslehtien artikkeleita. Kun lisäät hakusanaksi jufo, hakutulos rajautuu tieteellisiin lehtiin sekä tieteellisiä artikkeleita sisältäviin ammattilehtiin.
Suomessa on käytössä julkaisufoorumijärjestelmä, jossa tieteelliset lehdet on luokitettu kolmelle jufo-tasolle, 1 = perustaso; 2 = johtava taso; 3 = korkein taso. Mukana on myös jufo 0-tason lehtiä, jotka eivät kaikin osin täytä tieteellisyyden kriteereitä. Kotimaisia lehtiä ei ole jufo3-tasolla.
Voit halutessasi tarkistaa lehden jufo-tason Julkaisufoorumin julkaisukanavahaulla. Lisää tietoa lehtien arvioinnista